Eerste stappen naar een G-team

De eerste stap is gezet voor het oprichten van een G-team. Onze trainer Dave Wilkes heeft 3 dagen skatelessen gegeven op de Schans, Cluster 3 kinderen.

Wat een succes. Bij de eerste les kon 95% van de kinderen helemaal niet skaten, na drie lesdagen kon 98% van de kinderen veilig skaten. De kinderen hebben voor zichzelf een enorme berg overwonnen en vonden het erg jammer dat de lessen alweer voorbij waren. Ze hebben gevraagd of we nog wel een keer terug komen. Ook de leraren waren zeer positief. Dave heeft wel assistentie nodig gehad, vooral met het aandoen van de skates en de bescherming en het bieden van een helpende hand tijdens het skaten.

We hebben vervolg lessen aangeboden en het is nog even afwachten of hier respons opkomt. Dit hopen we wel. Bij aanmelding van 3 a 4 kinderen gaan we al van start met de vervolg lessen, die wij dan stap voor stap willen uitbreiden naar een G-skateteam. Het is natuurlijk wel een nadeel dat deze kinderen uit de hele provincie komen.

Wij hebben ondersteuning gevraagd bij Special Heroes en de Gemeente Utrecht om op meer scholen aan de slag te gaan, niet alleen het basisonderwijs maar ook op het middelbaar onderwijs. Als wij zien hoe leuk de kinderen het skaten vinden, staan wij eigenlijk alweer te trappelen om verder te gaan. Special Heroes zal ons ook aanbevelen op de andere scholen. Ook zij waren zeer positief.

FVG3

DSC01204 DSC01205 FVG