Inlineskaterhockey Utrecht Disaster in finale Nuon Club Competitie

27 oktober 2016 Utrecht – Inlineskaterhockey Utrecht Disaster is geselecteerd voor de finale van de Nuon Club Competitie 2016. Hiermee kan Utrecht Disaster 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Utrecht Disaster roept alle inwoners van Utrecht stad en provincie op om te stemmen via nuon.nl/club.

De Club Competitie is een wedstrijd voor amateurclubs. Energiebedrijf Nuon helpt sportverenigingen hiermee om de energierekening te verlagen. Utrecht Disaster heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd met een creatief idee om de energierekening omlaag te brengen. Geïnspireerd door de naafdynamo van de fiets, heeft dit tot ons  op het energiebesparende gebracht.

Als Utrecht Disaster wint, wil zij het bedrag besteden aan Uitbreiding ledverlichting en energiezuinige koelkast. Meer informatie over het idee van Utrecht Disaster is te vinden op nuon.nl/club. Op deze pagina kan het publiek ook stemmen.

Negen winnaars

De jury van de Nuon Club Competitie bestaat uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, algemeen directeur van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs. In totaal hebben zij vijftig clubs uit heel Nederland genomineerd, waaronder Utrecht Disaster. De negen clubs met de meeste publieksstemmen winnen uiteindelijk de Nuon Club Competitie.

De winnaars ontvangen een cheque van 10.000 euro, die mag worden besteed aan maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie. Iedereen kan tot woensdag 16 november 2016 stemmen op Utrecht Disaster via nuon.nl/club. De winnaars worden op 17 november bekend gemaakt.

Lagere energierekening

Een bestuurslid nam het initiatief om Utrecht Disaster in te schrijven voor de Nuon Club Competitie. De belangrijkste reden om mee te doen, is dat Utrecht Disaster graag de energierekening wil verlagen. Het energieverbruik vormt een flinke kostenpost voor de vereniging. Volgens Nuon kunnen veel sportclubs met eenvoudige maatregelen flink besparen op de energierekening. Daarmee houden ze vervolgens elk jaar geld over om te investeren in de sport.

“Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs gemiddeld alleen al 15% op aardgas kunnen bezuinigen door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen. Maar ook met energiezuinigere verlichting en spouwmuurisolatie is veel winst te boeken.” Meer bespaartips voor sportclubs zijn te vinden op de Facebookpagina van Energiecoach Rob: facebook.com/EnergiecoachRob

Stem nu!

Wil je ook dat Utrecht Disaster winnaar wordt van de Nuon Club Competitie? Breng dan je stem uit op nuon.nl/club. Let op: dit kan uiterlijk tot woensdag 16 november 2016.

Deel dit bericht met vrienden/familie/teamgenoten/clubleden en help ons zoveel mogelijk stemmen te krijgen!!